Co dokáže moderní HR systém?

I v dnešní době práci personalisty ve firmách často ztěžuje zbytečná administrativa. Jak řešit agendu personalisty moderně a efektivně? Řekněte sbohem nekonečnému papírování s digitálním HR systémem!

Přehledná evidence smluv a dokumentů na pár kliknutí

Práce personalisty ve firmách není jen o náboru nových zaměstnanců a pohovorech s uchazeči. Naopak, pohovorem vše teprve začíná. Do agendy personalisty totiž spadá mimo jiné také vyřizování smluv, dodatků ke smlouvám a dalších neméně důležitých dokumentů. Těmi jsou třeba GDPR souhlasy či předávací protokoly pro firemní automobil či notebook. Všechny tyto písemnosti poté musí personalista evidovat, aktualizovat a hlídat, zda například některé z nich nekončí platnost. S růstem firmy a nově příchozími zaměstnanci se pak šanony kupí a byrokracie přibývá.

Podle průzkumu, který realizoval docházkový a HR systém Alveno, personalisté tráví v práci více než 30 minut denně neefektivně. To je více než 10 hodin měsíčně. A právě nadbytečné papírování v tom může hrát významnou roli.

Moderní HR systém vaší firmě umožní automatizovat a zjednodušit všechny personální procesy, a tím přispět k efektivnější práci HR specialisty. Veškeré důležité dokumenty, data o zaměstnancích i evidenci majetku bezpečně uchováte na jednom místě –⁠ na cloudovém úložišti. Díky tomu jsou dostupné na několik kliknutí odkudkoliv, z kanceláře i na home office práci

Digitální HR systém je velice intuitivní, díky filtraci najdete veškerá potřebná data snadno a rychle. Blíží se datum, kdy zaměstnanci vyprší smlouva? Nehledejte v kalendáři, HR software vás sám upozorní, že je potřeba dokument aktualizovat.

Chytré propojení se mzdovým i docházkovým systémem

Sofistikovaný HR software nabízí propojení s docházkovým systémem fungujícím na cloudu. Kromě personální agendy tak budete mít pod kontrolou i evidenci docházky zaměstnanců. Vše přehledně na jednom místě. 

Nespornou výhodou je také možnost propojení HR systému se mzdovými softwary. Na konci měsíce si pouze vyexportujete údaje o docházce zaměstnanců do mzdového systému a podklady pro mzdy jsou připravené. V ušetřeném čase se pak personalista může věnovat přínosnějším a důležitějším věcem, než je zdlouhavá administrativa.

Chcete se dozvědět další tipy pro efektivní práci personalisty? Navštivte web Alveno.cz.

 Copyright © 2024 Tovarnik.cz. Všechna práva vyhrazena.

Made by Leoš Lang