Jak vytvořit brožury v 6 krocích?

Chystáte se na tisk brožury? Poradíme vám, na co se zaměřit. Jak si pohrát s designem? Jak vybrat správný materiál? Nebo proč je dobré si vytvořit brožury nejdříve nanečisto? Přečtěte si náš článek. 

1, Ujasněte si, pro koho brožury vytváříte

Hned na začátku si musíte ujasnit, pro koho brožurky vlastně tvoříte. Jiným způsobem budete přistupovat k výrobě brožur pro náctileté, jinak pro manažery a úplně odlišně třeba pro seniory. 

Vždy si položte několik otázek. Kdo jsou vaši zákazníci? Co se od vás chtějí dozvědět? A co naopak chcete vy od nich? Chcete, aby navštívili vaši prodejnu? Nebo aby využili váš slevový kód a nakoupili na e-shopu? Možností je spousta. 

2, Hrajte si s vizuálními prvky

Grafika prodává. A často mnohem víc než text. Pokud chcete zákazníky zaujmout, pracujte s poutavými fotografiemi, infografikami a dalšími prvky. 

Nezapomeňte ani na logo. Právě to je totiž tím hlavním prvkem, podle kterého si vás zákazníci zapamatují. Brožura by měla být vždy vytvořená s ohledem na firemní barvy a barvy vašeho loga. Vše by mělo být v harmonii. 

3, Vyberte ten pravý… papír

Papír rozhoduje ve velké míře o tom, jak bude brožura na zákazníky působit. Každý materiál má přitom své výhody a nevýhody, které je třeba zvážit. 

Na lesklém papíře perfektně vyniknou barvy. Na druhou stranu však musíte počítat s odlesky, které mohou tropit neplechu hlavně na jasném světle či slunci. 

Matný papír zvolte v momentě, kdy se chcete pustit do tisku brožury v černobílé variantě. Je zajímavé, že matný papír mnoho lidí považuje za luxusnější a reprezentativnější než lesklý. Pokud tedy plánujete výrobu firemních tiskovin, sáhněte raději po matném papíru. 

V poslední době jsou populární recyklované papíry, které má ve své nabídce například tiskárna Point4me. Tyto papíry oceníte, pokud vám záleží na životním prostředí. Jejich použitím dáte také jako firma najevo, že nejste k přírodě lhostejní. A toho si všimnou i vaši zákazníky. V neposlední řadě musíme zmínit i zajímavou texturu papíru.

Pokud si nejste jistí, jaký materiál zvolit, poptejte u tiskárny vzorník papírů. Tiskárna Point4me vám ho zašle na vyžádání zdarma. Výběr správného papíru tak bude snažší. 

4, Bez správné vazby to nepůjde

Zpravodaj, časopis nebo jídelníček? Každá brožura bude mít jinou vazbu. V nabídce Point4me najdete sešívané brožury s obálkou, sešívané brožury bez obálky, lepenou vazbu V2 nebo samostatné listy. Můžete si tak vybrat vazbu, která bude perfektně vyhovovat vašim potřebám. 

Můžete jít také ale úplně jiným směrem a od konkurence se odlišit i v tomto ohledu. Ať už máte jakoukoliv představu, zkuste ji u tiskárny poptat. Tiskárna Point4me nabízí tisk brožur na míru, a tak vám bez problému vytiskne materiály podle vašich požadavků. 

5, Jděte s dobou. Nebo ji předběhněte

Abyste klienty zaujali, musíte se odlišit. Originální vazbou, poutavou grafikou nebo třeba použitím moderních prvků. Pracujte s QR kódy, umělou inteligencí nebo interaktivními prvky. 

Co třeba umístit na brožuru stírací pole s unikátním slevovým kódem, nebo pomocí QR kódu odkázat na produktové video, sociální sítě nebo třeba rezervační systém? Jedním klikem si tak klienti prohlédnou produkt do nejmenších detailů, nebo si s vámi rovnou zarezervují schůzku. S inovativními prvky rozhodně nešlápnete vedle!

6, Vytvořte si brožuru nanečisto

Možná se vám to zdá zbytečné, ale opak je pravdou. Pokud se chystáte na tisk brožur ve velkém nákladu, vyplatí se vám si udělat nejdříve maketu. Díky tomu uvidíte, jak bude brožura vypadat. Budete tak mít ještě čas na případné úpravy. A to se vyplatí. Do tisku brožury na zkoušku se můžete pustit i na domácí tiskárně. Lepší variantou je ale oslovit tiskárnu, u které plánujete brožury vyrábět. Tiskárna Point4me navíc nabízí tisk brožur už od jednoho kusu. A tak vám bez problému zhotoví tiskovinu nanečisto.

 Copyright © 2024 Tovarnik.cz. Všechna práva vyhrazena.

Made by Leoš Lang