Cafeteria benefity: Jak zlepšit zaměstnanecké výhody a ušetřit náklady

Zavedení Cafeteria a e-stravenek může pro firmy přinést značné výhody. Zaměstnanci získají flexibilitu při výběru svých benefitů, firma nabídne atraktivní výhody, a přitom může ušetřit na nákladech. Jde o inovativní řešení, které posiluje spokojenost zaměstnanců a finanční stabilitu firem.

Finanční výhody pro zaměstnavatele

Cafeteria benefity a e-stravenky představují mnohem víc než jen příjemný bonus pro zaměstnance. Pro zaměstnavatele totiž představují šikovný nástroj, se kterým zvládnou optimalizovat náklady a zároveň poskytovat hodnotné benefity. Poskytovaná částka v benefitových bodech totiž není zdaněna, což znamená úsporu 26,6 % na odvodech. Ušetřit lze také na sociálním a zdravotním pojištění, a to až o 5,7 % ve srovnání s poskytnutím stejné částky ve formě hrubé mzdy.

Flexibilní řešení

Tento program výhod umožňuje zaměstnancům flexibilněji řídit svůj příjem, přičemž přináší i úspory pro firmu. Díky tomu, že je částka v benefitech osvobozena od daní a odvodů, mohou zaměstnanci získat výrazně více. Cafeteria najde využití i v situacích, kdy je nutné snižovat mzdy. Část lze totiž převést do benefitů, díky čemuž je minimalizován celkový dopad na reálný příjem zaměstnanců.

Pestrá nabídka

Finanční výhody přijdou vhod, zároveň přitom pro své zaměstnance můžete nabídnout skvělé benefity. K dispozici je široká síť partnerů, u kterých lze benefitové body uplatnit. Lze je využít pro běžné nákupy, sport, ale i další volnočasové aktivity. Můžete tak efektivně odměnit své zaměstnance a zároveň snížit náklady pro firmu. Tato flexibilita je výhodná pro obě strany a umožňuje nalézt optimální kompromis.

Zavedení těchto benefitů představuje strategii, která nejen zvyšuje spokojenost zaměstnanců, ale také poskytuje firmám možnost efektivně řídit náklady a udržet firemní stabilitu.

Zdroj foto: one photo / Shutterstock.com

 Copyright © 2024 Tovarnik.cz. Všechna práva vyhrazena.

Made by Leoš Lang