Pasivní příjem – co to je a jak ho získat investováním

Chodíte do zaměstnání a přitom uvažujete, jak zvýšit svůj příjem? Nebo chcete cestovat, bydlet na exotických ostrovech či najít způsob, jak získat svůj vysněný dům? Pak je budování pasivního příjmu pro vás to pravé. 

Co je pasivní příjem?

Představte si, že vyděláváte peníze, aniž byste pro to v daný okamžik cokoliv udělali. Je to příjem, pro který z dlouhodobého hlediska nemusíte vynakládat žádné úsilí. To se vám však podaří až po určité době. 

Když s pasivním příjmem začínáte, je potřeba vyvinout určité úsilí nebo mít finanční kapitál. Poté už vaše přítomnost není tolik vyžadována. Nenechte se však odradit těžkými začátky, ukážeme vám jednu z cest, kterou volí mnoho lidí. Tou cestou je investování.

Investováním k pasivnímu příjmu 

Pasivní příjem můžete získat mnoha způsoby. Může to být pronajímání bytu nebo domu, využití svého talentu a například fotit, vytvářet průvodce, online kurzy atd. Jednou ze zajímavých možností je i investování, které vám při správné diverzifikaci z dlouhodobého hlediska přinese stabilní pasivní příjem. S penězi navíc vydělanými pasivně bude možné dovolit si i nákladné radosti.

Při investování odkládáte malou část příjmů každý měsíc s cílem naspořit si dostatečně velký objem peněz, abyste si mohli vyplácet rentu v rámci pasivního příjmu. Z naspořené částky vám každý měsíc bude chodit výnos, který při reinvestování a započtení složeného úročení přinese slibovanou rentu. Investovat můžete pravidelně po menších částkách nebo jednorázově po větších. Stačí vám k tomu třeba jen tisícovka měsíčně a trocha trpělivosti.

Investice do dluhopisů 

Investice do dluhopisů přinášejí pasivní příjem ve formě výnosu. Jedná se o finanční prostředky, které jsou poskytovány firmám na jejich rozvoj. Existuje hned několik druhů výnosů a všechny mohou být chytrou volbou pro pasivní příjem. 

Emitent nabízí investorům možnost zakoupení dluhopisů, a tím si u nich vytváří dluh. Peníze pak využívá jakýmkoliv způsobem podle plánu s tím, že po splatnosti emitent vrací zainvestované částky investorům. Výnos z dluhopisu je posílán pravidelně čtvrtletně nebo měsíčně na účet investora. Dluhopisy jsou v dnešní době atraktivní pro mnoho investorů, kteří se nebojí většího rizika. 

Pokud máte o firemní dluhopisy zájem, můžete se obrátit na jeden z inzertních portálů s dluhopisy. Jedná se například o inzertní portál Dluhopisomat.cz, se kterým má mnoho investorů pozitivní zkušenosti. Výnosy z dluhopisů se v současné době pohybují mezi 8 a 12 %. 

 Copyright © 2024 Tovarnik.cz. Všechna práva vyhrazena.

Made by Leoš Lang