Jak podnikat s e-shopem v roce 2023? Vsaďte na spolehlivého partnera

Přemýšlíte nad startem vlastního online podnikání? Cest, jak si z domova vybudovat fungující byznys, je více. Stále ale platí, že založení vlastního internetového obchodu patří mezi ty nejslibnější způsoby. V dnešním článku si povíme, jak si svůj vlastní e-shop založit co nejchytřeji. 

Jak s e-shopem začít

Založit si vlastní e-shop je snadnější než by se na první pohled mohlo zdát. Doby, kdy start vlastního internetového projektu vyžadoval desítky, až stovky hodin práce a nemalé finanční prostředky, jsou pryč. O tom si ale více povíme až níže. Nejprve je totiž potřeba ujasnit si, co všechno start e-shopu vlastně vyžaduje. 

Nápad: snad ten nejdůležitější krok se odehraje ve vaší hlavě, nebo během diskuze s blízkými. Logickým prvním krokem je totiž nápad. Nejprve zkrátka musíte vymyslet, co vlastně začít na internetu prodávat. Je jen na vás, jestli budete originální a přijdete na trh s něčím novým, nebo zkusíte štěstí přeprodejem zboží od dodavatelů. 

Oprávnění k podnikání: další krok už není tak zábavný. Je totiž spojený s legislativou. Každý podnikatel musí vlastnit živnostenský list. Právě cesta na příslušný úřad by tam měla být jedním z vůbec prvních kroků, které začínající podnikatel udělá. Živnostenský list vám pro začátek bude stačit. Pokud se vám bude dařit budete se také muset začít zajímat o založení s. r. o. a plátcovství DPH. 

Sehnat produkty: po získání příslušného oprávnění byste si měli zajistit produkty. Buďto poptáte dodavatele nebo začnete zařizovat vlastní výrobu. Produkty si však zkuste zajistit ještě před startem e-shopu.

Výběr domény a názvu e-shopu: Taktéž správně zvolený název e-shopu a s tím související doména patří mezi velmi důležité faktory. Krátký, výstižný a zároveň originální název je klíčem k tomu, aby si vás zákazníci snadno zapamatovali a vraceli se. 

Zajištění doprav a plateb: Doprava a platba je neoddělitelnou součástí každého e-shopu. Zákazníci zkrátka musí nějak zaplatit a zboží k nim musíte doručit. Už při spouštění vašeho internetového projektu si rozmyslete, jaký typ dopravy bude pro vaše zákazníky nejlepší. Stejně tak si vyberte vhodnou platební bránu. Ta se totiž pro provoz e-shopu stává takřka nutností a zákazníci možnost platby kartou považují za samozřejmost. 

Rozmyšlená marketingová strategie: přemýšlejte také nad tím, jak své zboží budete nabízet. Vsadíte hlavně na sociální sítě, výkonností marketing nebo třeba affiliate sítě? V závislost na produktu se může nejvhodnější typ propagace lišit. Připravujte si tedy maximum možného s dostatečným předstihem. 

Vsaďte na pronajímatelnou platformu

Velmi stručný souhrn toho, na to je před startem e-shopu potřeba myslet, už máme za sebou. Teď zbývá jediné. Rozhodnout se, jak svůj nový e-shop vlastně založit. Způsobů totiž existuje několik. 

Svůj e-shop si můžete nechat postavit zcela na míru. Konkrétních způsobů tato cesta skrývá více. Jedno ale mají všechny společné. Je totiž finančně velmi náročná a pro podnikatelské začátky naddimenzovaná. Dalším mínusem je absence podpory a dalšího rozvoje funkčnosti vašeho e-shopu. Specializovaná agentura nebo firma, kterou výstavbou e-shopu pověříte, zkrátka dokončí zakázku v požadované podobě a předá vám ji. V případě dodatečných úprav vám tak vznikají další náklady. Výhodou je naopak fakt, že získáte systém přizpůsobený podle vašich představ. 
Nejen pro start podnikání, ale také pro následný plnohodnotný prodej představuje mnohem výhodnější cestu využití pronájmu e-shopu. Vyspělá e-shopová platforma se stane oporou vašeho podnikání, která poroste s vámi. Za měsíční pronájem ve výši stokorun až tisícovek měsíčně získáte přístup ke kompletnímu e-shopovému systému s plnohodnotnou podporou a s přístupem k aktualizacím, které celý systém neustále vylepšují. Přesvědčit se o tom můžete sami. Založte si svůj první e-shop u Upgates na prvních 30 dní zdarma.

 Copyright © 2024 Tovarnik.cz. Všechna práva vyhrazena.

Made by Leoš Lang